Mergi spre compartimentul: Copiilor
27 februarie 2014, 10:50 Copiilor views 8439
Elevi din Ungheni vor participa la o competiţie internaţională din Slovacia
Foto: moldpres.md
27 februarie 2014, 10:50 Copiilor views 8439

Elevi din Ungheni vor participa la o competiţie internaţională din Slovacia

14 elevi din oraşul Ungheni vor participa la competiţia internaţională "Odyssey of the mind" (Odiseea cugetului), care se va desfăşura în luna aprilie, în Slovacia, transmite MOLDPRES.

După ce au cîştigat etapa republicană a acestui concurs, organizată la începutul lunii curente, elevii din Ungheni se pregătesc pentru etapa finală care tradiţional se desfăşoară într-o ţară europeană.

Oraşul Ungheni va fi reprezentat de două echipe, membrii cărora sînt elevi ai claselor a VIII-a şi a IX-a de la Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" din localitate, ghidaţi de doi profesori de limbă engleză. Pentru deplasarea tinerilor în Slovacia, administraţia locală a alocat o sută de mii de lei.

"Odyssey of the mind" este un program educaţional internaţional care se desfăşoară de 28 de ani în întreaga lume şi promovează gîndirea creativă, lucrul în echipă şi responsabilitatea socială între tinerii participanţi.

În Republica Moldova programul a fost lansat în anul 1997, în cîteva şcoli unde activau voluntari ai Corpului Păcii din SUA.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

localitati , elevi , concurs , Slovacia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1109 locuitori

Răculeşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăşeşti și Răculeşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Răculeşti a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.