Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 noiembrie 2013, 09:45 Diaspora moldovenească views 32870
01 noiembrie 2013, 09:45 Diaspora moldovenească views 32870

Rusia impune reguli mai stricte pentru migranţi


Foto: ufms-astrakhan.ru

Rusia ar putea introduce noi reguli de şedere şi noi condiţii de muncă pentru imigranţi. Subiectul a fost discutat în cadrul şedinţei Guvernului de la Moscova, care s-a desfăşurat cu uşile închise, relatează trm.md.

Potrivit presei ruse, cetăţenii străini aflați în Federația Rusă ar putea fi obligaţi să prezinte la locul de muncă un certificat care dovedeşte că nu au existat alţi pretendenţi la postul ocupat de ei. Fără acest document ei nu vor fi angajaţi.

Propunerea a fost examinată în cadrul şedinţei de ieri a Guvernului de la Moscova, consacrată politicii migraţionale din Rusia.

Recent, Serviciul de Migraţie rus a avertizat că aproape 200 de mii de moldoveni care au încălcat regimul de şedere, nu vor mai putea intra pe teritoriul Rusiei. Este vorba despre cei care muncesc în această ţară o perioadă mai îndelungată de trei luni, fără a avea actele în regulă.

Potrivit autorităţilor ruse, în Federaţia Rusă s-ar afla jumătate de milion de cetăţeni moldoveni. În acelaşi timp, autorităţile de la Chişinău susţin că peste hotarele ţării sunt plecaţi 500 de mii de moldoveni.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , migratie , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
5039 locuitori

Ruseştii Noi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ruseştii Noi și Ruseştii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5039 de oameni. Satul Ruseştii Noi a fost menționat documentar în anul 1524.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.