Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 octombrie 2013, 10:13 Diaspora moldovenească views 10182
28 octombrie 2013, 10:13 Diaspora moldovenească views 10182

Sărbătoare în Portugalia pe ritmuri populare

Foto: diaspora.moldova.org

Recent la sediul Centrului Cultural Moldav din Portugalia a fost organizată sărbătoarea cu genericul "Dragostea de glie nu se deprinde-n academie!", dedicată Zilei Independenței Republicii Moldova, Zilei Limbii Noastre precum şi celebrării a 5 ani de activitate a ansamblurilor de dansuri populare "Hora Moldovenilor" și "Brîuleț", informează moldova.org.

Evenimentul a început cu partea festivă prezentată de Nadejda Boghenco, reprezentată a diasporei, care a ţinut să vorbească despre lucruri sfinte precum baştină, meleagul natal sau dorul de casa părintească.

Invitatul de onoare al sărbătorii a fost Consulul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Portugheză, Oleg Railean, care a adus un mesaj de felicitare ansamblurilor de dansuri populare "Hora Moldovenilor" și "Brîuleț" ale Centrului Cultural Moldav cu ocazia aniversării a 5 de la fondare.

Totodată, acesta le-a înmînat diplome de recunoștință din partea Ambasadei Republicii Moldova în Republica Portugheză pentru promovarea și valorificarea folclorului muzical-coreografic din Republica Moldova, pentru meritele deosebite în păstrarea portului și a tradiției populare departe de meleagurile țării.

Sărbătoarea a continuat cu o horă, în care s-au prins cu mic și mare. Potrivit organizatorilor, aceasta este una dintre cele mai importante sărbători ale Centrului Cultural Moldav.

Sursa: moldova.org

Cuvinte cheie:

diaspora , Portugalia , Dansuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
549 locuitori

Paladea este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 549 de oameni. Satul Paladea este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Ocniţa şi la 220 km de Chișinău. Prima menţiune documentară a satului Paladea (cu numele Vertiporoh) din ținutul Hotin datează din anul 1602.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.