Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 octombrie 2013, 11:21 Diaspora moldovenească views 9283
01 octombrie 2013, 11:21 Diaspora moldovenească views 9283

Moldoveanca Elvira Cemortan-Voloșin și-a expus lucrările la ambasada din Belgia


Foto: moldova.org

La 24 septembrie, cu ocazia celei de-a 22-a aniversări a Zilei Independenței și a sărbătorii "Limba Noastră", la Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei a fost vernisată expoziția pictoriței din Republica Moldova, Elvira Cemortan-Voloșin, cu genericul "Tradiția în imagini", informează moldova.org.

În cadrul vernisajului au fost expuse peste 40 lucrări. Pictorul moldovean stabilit cu traiul la Bruxelles, Ion Chișcă, a vorbit despre tendințele și viziunile artistice ale creației pictoriței Elvira Cemortan-Voloșin, lucrările sale fiind caracterizate prin armonie, expresivitate și sensibilitate.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale, corpul diplomatic acreditat la Bruxelles, oameni de cultură și reprezentați ai cercurilor de afaceri și membri ai comunității moldovenești.

După inaugurarea expoziției, oaspeţii au avut posibilitatea să guste vinuri şi bucate tradiţionale moldoveneşti.

Sursa: moldova.org

Cuvinte cheie:

Belgia , expoziție , pictura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1789
Populația:
142 locuitori

Cernița este un sat din cadrul comunei Mălăiești din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul grigoriopol și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Cernița alcătuia 142 de oameni în anul 1997. Satul Cernița a fost menționat documentar în anul 1789.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.