Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 mai 2013, 11:42 Diaspora moldovenească views 8156
21 mai 2013, 11:42 Diaspora moldovenească views 8156

Moldova a participat la primul festival al etniilor din Azerbaidjan


Foto: moldova.org

În perioada 18 - 19 mai, misiunea diplomatică a Republicii Moldova în Azerbaidjan, alături de încă 14 ambasade, a participat la primul festival al etniilor „Istoria vie”, desfăşurat la Baku, în incinta Complexului istorico-arheologic de Stat „Icheri Sheher”, relatează moldova.org.

Ambasada Republicii Moldova a participat la festival cu un stand ornamentat la intrare cu panoul fotografic al monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, nelipsite fiind drapelul şi stema de stat ale ţării. La eveniment au fost împărţite materiale publicitare, hărţi turistice, fotografii, suvenire, covoraşe stilizate şi piese de artizanat naţional din ceramică. Gospodinele au pregătit şi împărţit bucate tradiţionale moldoveneşti cum ar fi plăcinte, dulciuri şi vin de casă.

La fel, au fost prezentate filme documentare şi proiectate imagini despre Republica Moldova, despre potenţialul economic, traseele turistice şi mănăstirile rupestre ale ţării, vizitatorii fiind informaţi despre cultura şi civilizaţia noatră.

Pe parcursul evenimentului, publicului vizitator i-a fost arătat filmul documentar „Moldova – o nouă destinaţie turistică” şi au fost distribuite exemplare ale revistei azere „Personalităţi istorice”, dedicate exclusiv Republicii Moldova şi editate cu sprijinul ambasadei.

Acţiunea cu genericul „Unitate prin cultură” a fost prilejuită de jubileul de 90 de ani de la naşterea Liderului naţional azer - Heidar Aliev şi desfăşurată concomitent cu Ziua Mondială a Muzeelor.

Cuvinte cheie:

Festival , Azerbaidjan , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
510 locuitori

Novosavițcaia este o localitate stație de cale ferată din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 97 km de Chișinău. Populaţia stației de cale ferată Novosavițcaia alcătuia 510 oameni în anul 2004. Localitatea stație de cale ferată Novosavițcaia a fost inaugurată în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.