Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 aprilie 2013, 13:09 Diaspora moldovenească views 9516
18 aprilie 2013, 13:09 Diaspora moldovenească views 9516

O moldoveancă a participat la maratonul de la Boston

Mariana Josan, în vîrstă de 27 de ani, este singura moldoveancă care a participat la maratonul din Boston. 20 de minute au despărțit-o de linia de final, unde au explodat cele doua bombeб informează protv.md. 

Întrucît s-a aflat  aproape de deflagrații, Mariana, dar și ceilalți sportivi au fost evacuați din zonă, așa că moldoveanca n-a pățit nimic. Tînăra locuiește de 10 ani în Canada și spune că a fost visul cel mare să alerge la maraton.  

Anterior, ministerul de Externe de la Chișinău a precizat că la maraton n-au participat moldoveni, asta pentru că Mariana a evoluat sub drapelul canadian. În prezent, moldoveanca locuiește la Toronto.

Luni, în timpul maratonului de la Boston a avut loc un atentat terorist. 3 persoane și-au pierdut viața, iar alte peste 170 au fost rănite.

Cuvinte cheie:

diaspora , teract , America

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1956
Populația:
1841 locuitori

Ghindeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a țării, oraşul Ghindeşti este situat la o distanţă de 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituie 1841 locuitori. Orașul Ghindești a fost înființat în anul 1956 pe lîngă fabrica de zahăr din localitate.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.