Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 decembrie 2012, 13:16 Diaspora moldovenească views 7892
28 decembrie 2012, 13:16 Diaspora moldovenească views 7892

Sondaj: 24% dintre moldoveni muncesc peste hotare conform calificaţiei


Foto: protv.ro

Circa 24% dintre moldovenii care au muncit peste hotare au activat conform calificaţiei pe care au obţinut-o, atestă datele unui sondaj realizat de Gallup.

Potrivit studiului, patru din zece emigranţi au afirmat, după ce au revenit acasă că, urmare a muncii peste hotare, competenţele lor profesionale s-au îmbunătăţit. Însă doar 17 la sută au obţinut o slujbă mai bine plătită în Republica Moldova.

Circa 61 la sută dintre moldovenii care s-au întors în ţară după ce au lucrat în străinătate au reuşit să-şi îmbunătăţească situaţia economică.

Gallup este lider mondial în activitatea de cercetare referitoare la oameni. În total, au fost intervievaţi 1000 de cetăţeni ai Republicii Moldova care au revenit acasă după ce au muncit mai mulţi ani peste hotare.

Potrivit datelor oficiale circa 367,6 de mii de moldoveni sunt plecați peste hotare. Nu există deocamdată o statistică a numărul emigranţilor reveniţi în ţară, notează Moldpres.

Cuvinte cheie:

diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.