Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 decembrie 2012, 16:00 Diaspora moldovenească views 7784
12 decembrie 2012, 16:00 Diaspora moldovenească views 7784

Din 2015 vom putea călători în Rusia doar cu pașaport de străinătate


Foto: rg.ru 

Nu mai tîrziu de 2015 posibilitatea de intrare pe teritoriul Rusiei cu pașapoarte interne ale țărilor CSI trebuie anulată, a declarat președintele Vladimir Putin, în cadrul adresării anuale către Adunarea Federală.  

"Există în continuare practica conform căreia cetățenii CSI pot intra în Rusia cu pașapoartele lor interne. În această situație este aproape imposibil de a asigura controlul. Intrarea Rusia ar trebui să fie permisă doar în baza pașapoartelor de străinătate, nu interne ale cetățenilor din alte țări",  -  a declarat șeful statului.

Totodată, potrivit lui Putin, trebuie să se păstreze normele simplificate de trecere a frontierei ruse pentru cetățenii țărilor din Uniunea vamală și Spațiul Economic Comun (SEC).

Președintele a accentuat, de asemenea, necesitatea de a introduce pedepse mai serioase pentru intrare ilegală pe teritoriul Federației Ruse și a numit inacceptabilă apariția în Rusia a unor enclave etnice închise.

Cuvinte cheie:

diaspora , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.