18 septembrie 2012, 00:22 Localitaţile Moldovei și diasporei views 7662
18 septembrie 2012, 00:22 Localitaţile Moldovei și diasporei views 7662

Dorin Chirtoacă s-a dezis de memoria lui Al.I.Cuza?

Luni seara reuniţi într-o şedinţă secretă, consilierii PL, PD şi PLDM au votat pentru iniţiativa socialiştilor de a redenumi bulevardul Cuza Vodă în strada Alexei Belski.

De remarcat că anterior, Liga Tineretului Rus a cerut în repetate rînduri acest lucru, organizând mai multe acţiuni în acest sens, printre care şi colectarea de semnături. Potrivit unor surse, decizia a reprezentat o condiţie a socialiştilor pentru a vota comasarea CET-urilor cu TERMOCOM, dar şi anumite rectificări la buget.

Amintim că la 31 august 2012, cu mare pompă, autoritățile liberale au inaugurat la Chișinău bustul domnitorului Moldovei Alexandru Ioan Cuza, la intersecţia bd. Cuza-Vodă şi bd. Dacia din sectorul Botanica.

La eveniment au participat conducerea Primăriei, politicieni, oameni de ştiinţă, scriitori din Moldova şi România, locuitori ai capitalei.

În discursul său, primarul general, Dorin Chirtoacă a menţionat că asemenea evenimente care contribuie la afirmarea valorilor noastre naţionale trebuie să devină o tradiţie în toate sectoarele din Chișinău.

În aceste condiții apare întrebarea ce s-a întîmplat cu primarul de Chisinău, care peste două săptămîni s-a dezis de A.I.Cuza?

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
741 locuitori

Grozasca este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 741 de oameni. Satul Grozasca a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.