Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 iulie 2012, 09:40 Localitaţile Moldovei și diasporei views 2913
22 iulie 2012, 09:40 Localitaţile Moldovei și diasporei views 2913

Autorităţile din Cahul au o Strategie de aprovizionare a raionului cu apă potabilă

Localităţile din raionul Cahul vor avea sisteme de aprovizionare cu apă în decurs de cinci ani, potrivit unei Strategii aprobate de consiliul raional. Documentul prevede crearea, pe termen lung, a unui sistem de aprovizionare cu apă potabilă în raza întregului raion Cahul, precum şi îmbunătăţirea pe termen scurt a infrastructurii existente şi regionalizarea infrastructurii noi.

Membrii consiliului raional Cahul au votat în unanimitate aprobarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Cahul pentru anii 2012-2017, componenta aprovizionare cu apă şi servicii de canalizare. Aceasta a fost elaborată în decurs de un an de către un grup de experţi contractaţi cu suportul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud şi al Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).

Scopul principal al Strategiei este de a oferi o orientare clară pe domeniul dezvoltării sectorului de aprovizionare cu apă şi canalizare în vederea asigurării accesului populaţiei la servicii calitative.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
476 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Frumuşica a fost menționat documentar în anul 1777.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.