Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 iulie 2012, 10:20 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4059
14 iulie 2012, 10:20 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4059

Cum să ne petrecem weekend-ul în Chişinău

Vă propunem o selecţie a celor mai active şi fascinante evenimente, pentru un sfîrşit de săptămînă cît mai interesant.

Sîmbătă, 14 iulie, va avea loc cea de a treia etapă a Campionatului Moldovei la fascinantul gen de sport, tot mai popular în Republică – autoslalom. Cursele vor avea loc la Comrat.

Vineri, 13 iulie se dă startul celei de a XX-a ediţii a Campionatului Moldovei la Fotbal. Competiţia va fi deschisă cu meciul FC „Sheriff”- FC „Costuleni”, jucat la Tiraspol, cu începere de la ora 19:00. Sîmbătă, se vor disputa alte trei partide. „Milsami” va întîlni la Orhei FC „Academia”, „Olimpia” va înfrunta pe teren propriu FC „Nistru”, iar echipa „Rapid” va juca la Ghidighici contra FC „Tiraspol”.

Prima etapă a Campionatului se va încheia duminică cu partida de la Vadul lui Vodă dintre „Iskra” „Dacia”, iar „Zimbru” va înfrunta acasă debutanta competiţiei FC „Speranţa”.

Sîmbătă, 14 iulie, cerul de-asupra Teatrului Naţional de Operă şi Balet, „Maria Bieşu” se va lumina cu sute de lanterne celeste. În această seară, aici, se va desfăşura evenimentul caritabil Sky Lanterns Event, în cadrul căruia în cer se vor înălţa sute de lanterne. Invitaţi speciali: Dj Criplex, The Guests. Startul aproximativ al evenimentului: 22:00, preţul lanternei – 30 de lei.

Sîmbătă, 14 iulie, fotografa Olga Ternavskaia va oferi o lecţie gratuită de fotografie cu film. Ora va avea loc sub cerul liber, la Parcul Dendrariu, cu începere de la ora 18:30.

Duminică, 15 iulie, la Teatrul de Vară va avea loc un concert cu genericul „Muzică şi diplomaţie”. Spectacolul sub cerul liber este organizat de Ambasada Germaniei, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Germania şi Moldova. Evenimentul se desfăşoară la Chișinău deja pentru al 12-lea an consecutiv.

Vineri, 13 iulie, Natali Toma, cunoscută şi sub numele de Dj Tasha, va evolua cu un set de mixuri la clubul „Flamingо”. Mai participă DJ precum Tina Wonder şi Kristina Vixen. Începutul petrecerii - 23:00.

Vineri, “FashionTV Cafe & Club Chișinău” invită la o petrecere dansantă în atmosfera hiturilor dance într-o interpretare inedită a Astero also known as DJ Alex Astero & Evan Sax, cel mai bun proiect din Rusia.

La 14 iulie, Club Krysha invită la o petrecere, protagonista căreia va fi invitata specială din Ungaria - fermecătoarea DJ LIA – o întruchipare a pasiunii şi feminităţii.

Sîmbătă, în clubul Рай Project va evolua Dj Max Bett – talentat producător şi DJ moscovit. Tot în această seară îşi vor prezenta seturile Marchello – colegul acestuia din Odesa (Ucraina), cu o experienţă de 15 ani, dar şi DJ Gen.

În acest week-end, în reţeaua de cinematrografe „Patria” vor putea fi vizionate filmele „Ice Age-4” în 3D, „Trei metri de-asupra nivelului cerului. Te vreau.”, „Rock pentru totdeauna” „Albă ca Zăpada şi Războinicul Vînător”, "Regatul Lunii pline", "Super Mike", „Preşedintele Lincoln. Vînătorul de vampiri 3D".

În centrele comerciale din Chișinău MallDova, Jumbo, Elat, Baby Hall, Grand Hall şi Everest vă puteţi bucura de un spectru larg de diverse distracţii, cum ar fi bowling sau hockey de masă. Totodată, în timp ce părinţii sînt la cumpărături, copii se pot distra pe cinste, supravegheaţi de educatori, în camere de joacă special amenajate.

Puteţi opta pentru o excursie la ferma de struţi din s. Bardar Ialoveni, unde aveţi ocazia să vedeţi animale şi păsări exotice cum ar fi struţi, păuni, fazani, găini indiene etc.

Amatorii de hipism, dar şi cei care nu au urcat niciodată în şa pot vizita grădina zoologică din oraş. Aici se pot închiria cai. Preţul unei ore – 150 lei.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
142 locuitori

Ştefăneşti este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.24 km. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.