Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 iunie 2012, 09:30 Localitaţile Moldovei și diasporei views 3831
23 iunie 2012, 09:30 Localitaţile Moldovei și diasporei views 3831

La Cahul se desfăşoară Forumul Agricol Transfrontalier România - Republica Moldova

Producători agricoli şi demnitari de pe ambele maluri ale Prutului participă la cea de-a doua ediţie a Forumului Agricol Transfrontalier România - Republica Moldova, care se desfăşoară astăzi, la Cahul, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Nicolae Dandiş, director al Centrului Pro-Europa din Cahul şi unul dintre organizatorii evenimentului, scopul Forumului Agricol Transfrontalier România - Republica Moldova constă în promovarea relaţiilor dintre producătorii agricoli din cele două state, identificarea problemelor şi soluţiilor comune, a mecanismelor de atragere a fondurilor nerambursabile pentru diferite proiecte.

De asemenea, organizatorii consideră că forumul, organizat la iniţiativa Consulatului General al României la Cahul, în parteneriat cu autorităţile locale din sudul ţării, este un bun facilitator în ceea ce priveşte identificarea agenţilor economici din subiectele transfrontaliere Galaţi, Brăila, Vaslui, care sînt interesaţi să cunoască producătorii agricoli din Republica Moldova şi să valorifice oportunităţile comune care există.

Organizatorii, dar şi mulţi dintre participanţi, susţin că cea de-a doua ediţie a forumului se justifică prin necesitatea continuării succeselor obţinute după prima ediţie din anul trecut. Potrivit lor, mai mulţi producători agricoli care au participat la forumul din anul trecut au menţinut relaţii de cooperare, au fost demarate idei de afaceri comune şi s-a intensificat comerţul de frontieră, lucruri care sînt benefice pentru economiile ambelor state.

După sesiunea din plen a forumului, vor avea loc ateliere de lucru pe diferite domenii: cerealiere, pomicultură, viticultură, legumicultură, reabilitarea zonelor degradate. Fiecare grup de lucru va fi moderat de cîte un specialist afirmat în domeniu din Republica Moldova şi România.

Prezenţi la eveniment, miniştrii de resort din Republica Moldova şi România, Vasile Bumacov şi, respectiv, Daniel Constantin, au susţinut o conferinţă de presă despre situaţia din agricultură şi reformele din acest domeniu important al economiei. Ambii demnitari au subliniat importanţa consolidării relaţiilor dintre producătorii agricoli din Republica Moldova şi România.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
324 locuitori

Troian este un sat din cadrul comunei Vozneseni, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 74 de km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 324 de oameni. Satul Troian a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.