Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 mai 2012, 12:05 Localitaţile Moldovei și diasporei views 2928
16 mai 2012, 12:05 Localitaţile Moldovei și diasporei views 2928

O nouă rundă de consultări privind reglementarea transnistreană

Diplomaţii ruşi şi transnistreni au început pregătirea pentru următoarea rundă de consultări în formatul "5 +2" privind reglementarea moldo-transnistreană, care va avea loc în luna iulie la Viena.

Conform agenției "Novii reghion", Ministerul de Externe al așa-numitei rmn coordonează problemele de pe ordinea de zi cu trimisul special al MAE al Federației Ruse pentru reglementarea transnistreană, Serghei Gubarev.

Potrivit lui S. Gubarev, în condiţiile în care Regulamentul de activitate al formatului consultativ nu este semnat, la reuniunea din iulie de la Viena, ar putea apărea probleme.

"Piatra de temelie a documentului pe care încercăm să îl elaborăm este egalitatea părților. Pentru mine, este evident că, dacă aceasta nu-i, atunci putem numi aceste întîlniri cum dorim, dar nu negocieri. Un acord poate fi atins doar de membrii egali ai procesului de negociere ", - a declarat trimisul special al  MAE al Federației Ruse.

El a menţionat că Tiraspolul şi Moscova continuă să insiste asupra egalităţii părţilor în procesul de negociere.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
371 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Satul Leordoaia se află la distanţa de 26 km de orașul Călăraşi și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1861.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.