Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 martie 2018, 12:00 Diaspora moldovenească views 15248
O seară dedicată sărbătorii ”Mărtișor” a fost organizată în cadrul Ambasadei RM în Rusia
03 martie 2018, 12:00 Diaspora moldovenească views 15248

O seară dedicată sărbătorii ”Mărtișor” a fost organizată în cadrul Ambasadei RM în Rusia

La 2 martie 2018, la Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă s-a sărbătorit "Mărțișorul" care simbolizează sosirea primăverii.

La eveniment au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Ambasadorul României, Vasile Soare, membri ai diasporei moldovenești din Moscova, studenții moldoveni care studiază în Federația Rusă, precum și colectivul Ambasadei

Însărcinatul cu Afaceri a.i al Republicii Moldova în Federația Rusă, Eduard Melnic, a salutat invitații și i-a felicitat cu ocazia sărbătorii, reamintind celor prezenți importanța festivalului internațional "Mărțișor" în țara noastră. Diplomatul a menționat cu mândrie că, în decembrie anului trecut, "Mărțișorul" a fost inclus în lista de capodopere ale patrimoniului cultural UNESCO. Comitetul Interguvernamental al organizației a aprobat la 6 decembrie 2017 dosarul multinațional „Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie" depus de Republica Moldova, România și Bulgaria, ce reprezintă un pas important în promovarea culturii noastre pe plan național și internațional.

Programul cultural al seratei a fost completat de talentații studenți moldoveni ai universităților din Moscova, Zaicenko Alisa si Iacub Diana, dar și de cântăreața, pianista, actrița de musicaluri, autorul multor cântece, originară din Republica Moldova - Olga Varvus.

Sursa: www.rusia.mfa.md

Cuvinte cheie:

Martisor , ambasada , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
591 locuitori

Rămăzan este un sat din cadrul oraşului Rîşcani, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 591 de locuitori. Satul Rămăzan a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.