Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 mai 2017, 16:40 Diaspora moldovenească views 4307
Gradul de informare a diasporei este în continuă creștere (Foto)
15 mai 2017, 16:40 Diaspora moldovenească views 4307

Gradul de informare a diasporei este în continuă creștere (Foto)

Moldovenii de la Roma au organizat cea de-a III-a ediție a întrunirii informative "EU CUNOSC DREPTURILE MELE", organizată de către Biroul de Consultanță legală și fiscală (Galia Sava și Michela Cucciari), cu participarea Rețelei Securitatea Activă (Ludmila Posilețcaia).

Evenimentul a avut drept scop sporirea gradului de informare a cetățenilor, a cunoașterii drepturilor și obligațiilor, pentru a evita exploatarea la locul de muncă, a putea beneficia de garanțiile oferite de legislația statului gazdă în domeniul muncii, protecției sociale, sănătății, educației. Încurajînd reprezentanții comunității moldovenești de a promova activ astfel de întruniri.

În cadrul aceluiași eveniment a mai fost prezentată Asociația Întreprinzătorilor Moldoveni din Italia care urmează să devină un punct de referință important pentru cei circa 5000 întreprinzători moldoveni care activează în Italia.

La întrunire au participat numeroși cetățeni moldoveni, dar și reprezentanți ai altor comunități străine din Roma.

În final, participanții au putut degusta vinurile Purcari, oferite de Ambasadă și prezentate de către sommelier-ul Oleg Grossu.

Următoarea întrunire de acest fel va avea loc la Milano, în a doua jumătate a lunii mai.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Roma , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.