Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 aprilie 2017, 16:00 Diaspora moldovenească views 7189
Sfaturile unui student moldovean de la Harvard (Video)
11 aprilie 2017, 16:00 Diaspora moldovenească views 7189

Sfaturile unui student moldovean de la Harvard (Video)

Dionisie Nipomici face studiile acolo unde pentru mulți e doar un vis să ajungă. Olimpicul moldovean studiază la una dintre cele mai prestigioase universități ale lumii - Universitatea Harvard din SUA.

 Absolventul Liceului Teoretic „Orizont" spune că pentru a ajunge departe trebuie doar să faci ceea ce-ți place și să o faci bine. Deși recunoaște că de multe ori a vrut să renunțe la pasiunea sa - matematica - ambițiile și dorința de ajunge departe l-au împins înainte. Dionisie și-a împărtășit experiența cu Agora la cel mai mare eveniment în IT din Moldova, ICT Summit.

Câteva gînduri din interviul cu Dionisie Nipomici:

- „Cred că un student trebuie să producă un impact cît mai mare în societate, să facă ceva ce îi place și să facă bine"

- „Au fost momente cînd mă gîndeam că poate nu e ceea ce vreau să fac. Dar îmi plăcea și se primea și voiam să obțin o performanță, să mă manifest într-un anumit domeniu"

- „Motivația mea de bază a fost dorința de a mă manifesta într-un anumit domeniu și de a demonstra performanță. Au fost momente cînd îmi era foarte greu, competiții la care am eșuat, dar mereu am continuat să fac ceea ce-mi place"

- „La Harvard studenții încearcă să descopere ce vor să facă pe viitor. În tot acest proces, studentul este încurajat să-și aleagă propriul său program, să-și aleagă cursuri și are flexibilitatea totală de a studia ce-i place. Eu studiez fizica și matematica și încerc să obțin cunoștințe și din alte domenii: economie, statistică, finanțe, astfel încât să am cunoștințe generale vaste"

- „Vreau să obțin câțiva ani de experiență în state, după care nu e exclus că m-aș întoarce acasă și aș încerca să schimb ceva aici".

Întregul interviu îl puteți urmări mai jos.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

diaspora , studenţi , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.