Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 februarie 2017, 11:40 Diaspora moldovenească views 7894
Condițiile de muncă a moldovenilor aflați în Israel în atenția autorităților RM
28 februarie 2017, 11:40 Diaspora moldovenească views 7894

Condițiile de muncă a moldovenilor aflați în Israel în atenția autorităților RM

În perioada 19-25 februarie curent, o delegația din Republica Moldova, compusă din conducerea și reprezentanții CCI (S. Harea, director) MMPSF (viceminiștrii L. Scai și A. Oceretnîi), ANOFM (R. Dogaru, director), primari ai diferitor localități au efectuat o vizită de documentare în Statul Israel.

În cadrul vizitei, delegația a avut o serie de întrevederi la ministerele imigrației și absorbției, economiei, afacerilor interne în cadrul cărora a fost prezentată practica israeliană în domeniul absorbției imigranților și angajării în câmpul muncii a repatrianților în Israel.

De asemenea, delegația a vizitat un șir de centre de pregătire a imigranților cu scopul susținerii acestora privind integrarea în societate și centrelor de studiere a limbii ebraice. O parte importantă a vizitei a fost acordată întrevederilor delegației cu muncitorii din Republica Moldova, care activează în sectorul construcțiilor și îngrijirii, s-au familiarizat cu condițiile de muncă și de trai ai acestora.

Sursa: israel.mfa.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Israel , munca , condiții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1516
Populația:
1259 locuitori

Oneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Onesti si Strimbeni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 68 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1259 de oameni. Satul Onești a fost menționat documentar în anul 1516.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.