Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 ianuarie 2017, 10:40 Diaspora moldovenească views 6336
Printre imigranţii expulzați din Sankt Petersburg sînt și moldoveni
28 ianuarie 2017, 10:40 Diaspora moldovenească views 6336

Printre imigranţii expulzați din Sankt Petersburg sînt și moldoveni

În anul 2016, din St. Petersburg, potrivit hotărîrilor judecătorești din FR, au fost expulzați 1484 de migranți. Totodată, s-a dovedit că cel mai mult încalcă regimul de migrație originarii din Uzbekistan (55%) și Tadjikistan - 20%, din totalul imigranților. În plus, printre contravenienți se regăsesc, de asemenea, cetățeni ai Ucrainei, Kîrgîzstanului, Moldovei, Indiei și Nigeriei.

De la începutul anului 2017 deja mai mult de 60 de migranți, care au încălcat regulile de ședere în Rusia, au fost trimiși acasă. Lucrătorii instituției de resort i-au escortat pînă la punctul de control al frontierei, la Aeroportul Pulkovo. În același timp, toți imigranții expulzați, conform legii, nu vor putea să intre pe teritoriul Rusiei timp de cinci ani. De la începutul anului 2012, în cazul în care Departamentul Serviciului Federal de Aprod al Federației Ruse a Sankt-Petersburgului a primit autoritatea de a expulza forțat imigranții ilegali din Rusia, s-au întors acasă mai mult de 8,5 mii de străini.

Cuvinte cheie:

diaspora , migratie , Sankt-Petersburg

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
251 locuitori

Mihăilenii Noi este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 251 de locuitori. Satul Mihăilenii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.