Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 ianuarie 2017, 12:15 Diaspora moldovenească views 7085
Moldovenii din Ucraina s-au reunit în satul Dinăuți (Foto)
03 ianuarie 2017, 12:15 Diaspora moldovenească views 7085

Moldovenii din Ucraina s-au reunit în satul Dinăuți (Foto)

Pe 30 decembrie 2016, președintele Asociației Obștești „Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, a participat la Festivalul Internațional „Întîlniri de Crăciun", care a avut loc în satul Dinăuți (sat moldovenesc), reg. Cernăuți, Ucraina.

Astfel, a fost asigurată participarea unui ansamblu de dansuri populare moldovenești din Tohatin, iar tinerilor dansatori le-au fost organizate excursii în Cernăuți, Hotin, Bănceni, precum și alte activități comune cu tinerii din Dinăuți, orientate spre consolidarea tinerilor moldoveni de pretutindeni.

În cadrul festivalului, Dumitru Roibu a înmînat Istoria Moldovei în 3 volume și statuia lui Ștefan cel Mare lui Sergiu Reabco, președinte al Asociației Tinerilor Moldoveni din Nordul Basarabiei, și lui Iurie Stadniciuc, președinte al Asociației Interraionale pentru Cultură Moldovenească din Bucovina.

„Pentru noi este o onoare să fim prezenți la acest eveniment cultural deosebit de important pentru comunitatea de moldoveni din Bucovina. Asociația „Urmașii lui Ștefan" va depune efort maximal pentru lansarea inițiativelor comune cu tinerii moldoveni din afara granițelor pentru a contribui la dezvoltarea spirituală, culturală și identitară a moldovenilor. Este foarte important ca dialogul dintre moldovenii din țară cu cei din afara granițelor să continue mereu și într-un spectru larg de domenii, cultural, social, tineret, sport, media etc."

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
542 locuitori

Sirota este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Orhei și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Sirota a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.