Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 noiembrie 2016, 16:02 Diaspora moldovenească views 5235
Mai multe buletine de vot repartizate peste hotare
04 noiembrie 2016, 16:02 Diaspora moldovenească views 5235

Mai multe buletine de vot repartizate peste hotare

Buletinele de vot pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale vor fi tipărite într-un tiraj mai mare decît în primul tur.

Decizia a fost adoptată astăzi, la ședința Comisiei Electorale Centrale, după ce moldovenii din diasporă s-au plîns că peste hotare nu au fost repartizate suficiente buletine de vot pentru ca cetățenii să-și poată exercita dreptul constituțional. Astfel, în 10 secții de vot din străinătate (Canada, SUA, Portugalia, Franța) numărul buletinelor de vot va fi majorat de la 2000 la 3000.

„Aceasta este o soluție identificată de CEC împreună cu MAEIE, în vederea asigurării că toți doritorii, cetățeni moldoveni din diasporă, vor putea să voteze în ziua de 13 noiembrie", a declarat președintele CEC, Alina Rusu.

Totodată, CEC a decis ca în unele secții de peste hotare să fie suplinit numărul funcționarilor electorali. „Avem un exemplu clar ce denotă atitudinea CEC față de nevoile alegătorilor, acolo unde legislația ne permite acest lucru. Decizia vine să rezolve cel puțin parțial problemele de la scrutinul precedent, dar aceasta este unica soluție care le permite cetățenilor din afara țării să participe într-un număr mai larg la alegeri", a spus Iurie Ciocan, membru al CEC.

Președintele instituției, Alina Rusu, a anunțat că mîine, 5 noiembrie, începînd cu ora 13.00, la Tipografia Centrală se va desfășura procedura de confecționare a matriței buletinului de vot pentru cel de-al doilea tur. La eveniment sînt invitați concurenții electorali, observatorii și reprezentanții presei.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , votare , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
2003 locuitori

Caşunca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Caşunca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2003 oameni. Satul Caşunca a fost înființat în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.