|
Un chef moldovean a gătit pentru Quentin Tarantino (Foto)
Probabil e prima oară cînd auzim că un bucătar din Republica Moldova ajunge să cunoască și să gătească pentru un star hollywoodian. Succesul a fost îregistrat ieri, de către bucătarul Dmitri Petrenko, angajat prezent la un restaurant din Lyon, inclus în Ghidul Roșu Michelin.
Mare i-a fost bucuria lui Dmitri Petrenko ieri, atunci cînd le-a împărtășit pretenilor săi virtuali o noutate emoționantă: a avut fericita ocazie să-l întîlnească live pe actorul hollywoodan Quentin Tarantino.
„Dacă acum un an cineva mi-ar fi zis că îl voi hrăni pe Tarantino într-un restaurant inclus în Ghidul Michelin, aș fi rîs. Dar asta e absolut real, dacă muncești mult și corect", comunica Dmitri, aseară.
Tînărul se referea la restaurantul Le Passage, din Lyon. Localul are semnat pentru al optulea an consecutiv un parteneriat istoric cu Institutul Lumière și anume cu această ocazie mai multe vedete din lumea cinematografiei îi vor păși pragul.
Chef-ul de 29 de ani muncește de cîteva luni la Tetedoie Restaurant Gastronomique:
„Ce înseamnă să lucrezi la un restaurant Michelin? Această întrebare mi se pune cel mai des în ultima vreme. De cîteva luni sînt angajat la Tetedoie Restaurant Gastronomique și iată ce am înțeles că e obligatoriu: 1) Disciplină. Acum pot spune că am făcut armata, iar armele mele au fost cuțitul și cratițele. 2) Respnsabilitate. Fiecare dimineață începe cu cuvîntul Chef-ului, numai tu decizi dacă îți începi dimineața la un restaurant obișnuit sau unul Michelin. 3) Viteză. E ca și cum ai trecut de la carting, la o cursă de Formula 1, viteza e nebună. 4) Efort fizic. În 3 luni, aici au venit și au plecat 12 oameni, nu fiecare se poate trezi la 3 dimineața din cauza cîrceilor. E un fitness gratuit, pentru că toți slăbesc. Inițial credeam că voi muri. 5) Atmosferă. E ca la război, fiecare răspunde pentru sine, dar asta te călește mult, credeți-mă!
Mulți bucătari, ca și mine, visează să ajungă la un astfel de restaurant, dar mereu există o parte opusă a medaliei. Am înțeles că trebuie să munești asemenea condiții, însă cel mai important este să nu te pierzi în această luptă pentru lauri, să nu pierzi motivul pentru care ai luat cuțitul în mîini pentru prima oară: pasiunea pentru mîncare. Nu mi-am propus să ajung în Ghidul Roșu, ci să trăiesc plăcere de la mîncare și oamenii care vor reține cu fiecare bucățică faptul că miros a bucate și fericire", spunea bucătarul, recent.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1764
- Populația:
- 7043 locuitori
Cazaclia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cazaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de municipiul Comrat și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7043 locuitori. Satul Cazaclia a fost menționat documentar în anul 1764.
Comentarii
(0)