Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 august 2016, 11:02 Diaspora moldovenească views 6333
Migranţii au posibilitatea să se implice în dezvoltarea localităţilor lor
01 august 2016, 11:02 Diaspora moldovenească views 6333

Migranţii au posibilitatea să se implice în dezvoltarea localităţilor lor

Moldovenii plecaţi peste hotare vor putea implementa diferite proiecte împreună cu autorităţile locale şi membrii comunităţilor. Anume în acest sens au fost create Asociaţii de Băştinaşi, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Fenomenul exodului în masă a populației a generat probleme privind dezvoltarea social-economică a localităților republicii, îndeosebi a celor rurale.

Potrivit lui Victor Lutenco, consultant în cadrul proiectului ,,Migrație și Dezvoltare Locală", în doar câteva luni au fost create 25 de asemenea asociații, în care s-au implicat 750 de băștinași, jumătate fiind migranți externi.

„Prin crearea Asociațiilor de Băștinași se urmărește scopul de implicare nemijlocită a migranților în procesul de susținere activă a dezvoltării localităților lor de baștină, prin implementarea unor proiecte comune, împreună cu autoritățile locale și membrii comunităților. În doar câteva luni, au fost realizate o serie de proiecte în diferite localități ale țării", a declarat Victor Lutenco.

Proiectul este susținut de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

migratie , diaspora , dezvoltare , ajutor , Patria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
252 locuitori

Sagaidacul Nou este un sat din cadrul comunei Porumbrei, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 46 km de Chișinău. onform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Sagaidacul Nou a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.