Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 aprilie 2016, 15:45 Diaspora moldovenească views 7264
Elevii din Moldova își pot cunoaște semenii din diasporă
12 aprilie 2016, 15:45 Diaspora moldovenească views 7264

Elevii din Moldova își pot cunoaște semenii din diasporă

NEXUS Moldova a lansat astăzi concursul de selectare a 15 elevi din Moldova, care vor participa la a IV-a ediție a Programului DOR – *Diaspora *Origini *Reveniri. Anul acesta la Programul DOR sunt așteptați 100 de copii și tineri: 75 din diaspora moldovenească, 10 din diaspora românească, cărora li se vor alătura 15 copii și tineri din Moldova.

Programul are misiunea de a consolida legăturile emoționale, culturale și identitare ale copiilor și tinerilor din diasporă cu țara de baștină. Agenda programului va cuprinde activități creative, lingvistice, artistice, sportive, de cunoaștere a istoriei, culturii și tradițiilor Moldovei (pentru detalii: www.dor.md). Programul DOR 2016 este implementat de Biroul pentru relații cu diaspora (BRD) sub patronajul Prim-ministrului.

Concursul de selectare a celor 15 copii din Moldova este organizat de NEXUS Moldova în calitate de partener al BRD. Concursul se va desfășura în perioada 11 aprilie – 15 mai 2016. Pentru a participa la concursul de selectare DOR 2016 elevii-candidați trebuie să aibă vîrsta cuprinsă între 12-17 ani, să poată comunica excelent în limba română și să exprime creativ conceptul de DOR în raport cu migrația printr-o anumită formă artistică. Toate condițiile și modul concret de înscriere în concurs pot fi găsite la www.nexusnet.md/rom/dor.

Selectarea celor 15 elevi-cîștigători din numărul total de elevi-concurenți înscriși în concurs se va efectua de către NEXUS Moldova cu participarea partenerilor NEXUS și a reprezentanților BRD. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 1 iunie 2016.

Programul va fi organizat în perioada 20-28 august a.c. Participarea în cadrul Programului DOR 2016 este gratuită.

***

NEXUS Moldova „Consolidarea legăturii dintre migrație și dezvoltare în Moldova: adaptarea și testarea modelului unui furnizor de servicii integrate "NEXUS Moldova" ca întreprindere socială durabilă" este o inițiativă axată pe sprijinirea și eficientizarea migrației circulare. NEXUS Moldova este finanțată de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), fiind implementată de organizația neguvernamentală IASCI (Viena, Austria). Perioada de implementare este 2016-2018.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

diaspora , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
476 locuitori

Frumuşica este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Frumuşica a fost menționat documentar în anul 1777.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.