Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 martie 2016, 15:19 Diaspora moldovenească views 9505
“Moldoveneasca” în “Cartea Legendelor” pe scena din Atena (Video)
09 martie 2016, 15:19 Diaspora moldovenească views 9505

“Moldoveneasca” în “Cartea Legendelor” pe scena din Atena (Video)

Recent, la Teatrul Katia Dandulaki din Atena, a avut loc premiera celei mai interactive povești din toate timpurile, a piesei de teatru pentru copii "Cartea Legendelor", prezentată în limba greacă și realizată de Compania de Producție „Fabrica de Vis", într-o colaborare inedită cu Ansamblul de Dansuri Populare "Moldoveneasca" din cadrul activităților Uniunii Moldo-Elene "Alexandru Ipsilantis".

Premiera s-a realizat cu deosebit succes, iar spectacolul s-a bucurat de o reușită grandioasă, participanții fiind apoteozați de publicul cald. Piesa are ca scop de a distra, dar, mai ales, de a sensibiliza și educa publicul, abordînd teme actuale precum: mediul ambiant, relațiile dintre oameni și valorile acestora și, nu în ultimul rînd, influența tehnologiilor asupra oamenilor, în special, dependența copiilor de calculatoare și jocurile electronice, care au pus stăpînire pe întreaga planetă, în care oamenii trăiesc, de fapt, o viață virtuală. Protagoniștii încearcă să întoarcă timpul înapoi ca să ne reamintim de vremurile în care oamenii aveau o viața adevărată, bucurîndu-se de prieteni și înconjurați de natură.

De asemenea, piesa "Cartea Legendelor" ne face să călătorim imaginar prin mai multe țări ale lumii, aflînd cîte ceva despre oameni, cultura lor tradițională, dar și despre folclorul acestora. De aici s-a și născut ideea colaborării între producătorii spectacolului și ansamblul "Moldoveneasca", care au dansat în cadrul spectacolului sub ritmurile faimoasei melodii "Hora din Moldova". Astfel, prin aceasta colaborare, Ansamblul de Dansuri "Moldoveneasca" și-a scris legenda proprie, promovînd oamenii, valorile și cultura țării noastre.

Colaborarea Ansamblului "Moldoveneasca" cu Compania de Producție „Fabrica de Vis",, care a realizat piesa "Cartea Legendelor" continuă, iar pe data de 20 Martie va avea loc încă un spectacol care se va da la Teatrul Katia Dandulaki, str. Ag. Meletiou,61. Toată lumea, de la mic la mare, este invitată la acest superb spectacol. Pentru mai multe informații: tel. 2103627740, 6972030969.

Sursa: www.facebook.com

Cuvinte cheie:

Grecia , diaspora , Dansuri , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Dişcova este un sat din cadrul comunei Puţintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1002 oameni. Satul Dișcova a fost menționat documentar în anul 1582.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.