Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 ianuarie 2016, 16:04 Diaspora moldovenească views 7046
Evoluția naistului moldovean s-a bucurat de un mare succes la Ankara
22 ianuarie 2016, 16:04 Diaspora moldovenească views 7046

Evoluția naistului moldovean s-a bucurat de un mare succes la Ankara

Naistul moldovean Marin Gherasa, Artist al Poporului, a participat la concertul de la Ankara organizat de Ambasada Republicii Moldova în Turcia în colaborare cu Ministerul Culturii și Turismului al Republicii Turcia și Orchestra simfonică prezidențială. Concertul a fost organizat în spațioasa sală "Ankara Spor Salonu", cu o capacitate de peste 10 mii de locuri.

Evoluția artistului moldovean s-a bucurat de un mare succes, iar cei prezenți la eveniment, numeros public, membri ai corpului diplomatic acreditat la Ankara, reprezentanți ai autorităților și ai mediului academic din Turcia, precum și diaspora moldovenească au apreciat înalt prestația naistului Marin Gheras.

Aceasta nu este prima colaborare dintre Ambasadă și naistul Marin Gheras, care la invitația Misiunii diplomatice în anul 2015 a oferit un concert oaspeților în cadrul recepției oficiale cu prilejul sărbătorilor naționale – Ziua Independenței și Limba noastră, organizată la 28 august curent în or. Belek, Antalya.

Sursa: www.turcia.mfa.md

Cuvinte cheie:

muzica , Turcia , concert , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1633
Populația:
778 locuitori

Logofteni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Logofteni și Moldoveanca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 778 de oameni. Satul Logofteni a fost menționat documentar în anul 1633.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.