21 decembrie 2015, 10:27 Diaspora moldovenească views 8398
Cultura și tradițiile moldovenești, promovate la Bordeaux (Foto)
21 decembrie 2015, 10:27 Diaspora moldovenească views 8398

Cultura și tradițiile moldovenești, promovate la Bordeaux (Foto)

Orașul francez Bordeaux s-a transformat, timp de două zile, într-o scenă unde au defilat cele mai reprezentative elemente ale culturii și tradițiilor Republicii Moldova.

Evenimentul, organizat de comunitatea Moldcom în capitala vinurilor, a adunat zeci de moldoveni din Franța, alte orașe europene, dar și oaspeți de la Chișinău.

Prima zi a evenimentului a adus în vizorul francezilor, dar și moldovenilor strânși din toate colțurile Europei frumoasele creații vestimentare realizate de Valentina Vidrașcu și Lavielace. Totodată, participanții la eveniment au avut ocazia să admire, în prima zi, picturile neobișnuite semnate de Cezara Kolesnic.

În timpul cinei, participanții au ascultat-o pe interpreta Victoria Mahu, stabilită de mai mulți ani în Franța. Nelipsite au fost la masă și vinurile moldovenești de la Vinăria Poiana, Cricova și Et Cetera.

În cea de-a doua zi francezii s-au familiarizat cu articolele vestimentare pentru copii semnate de brandul moldovenesc Lia Fia.

Nata Albot a prezentat cartea sa „Moldova din bucătăria mamei mele", dar și a realizat un gustos atelier de preparare a colțunașilor. Invitații la a doua parte a evenimentului au degustat plăcinte și zeamă, cornulețe cu dulceață de trandafir, dar și alte produse fabricate în Moldova.

Sursa: www.moldova.org

Cuvinte cheie:

cultura , tradiții , Franta , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1089 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1089 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Gordinești datează din 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.