Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 octombrie 2015, 13:04 Diaspora moldovenească views 8859
Studentii moldoveni din Cehia s-au intilnit la Ambasada
18 octombrie 2015, 13:04 Diaspora moldovenească views 8859

Studentii moldoveni din Cehia s-au intilnit la Ambasada

Ambasada Republicii Moldova la Praga a organizat tradiţionala întâlnire cu studenţii şi absolvenţii moldoveni ai instituţiilor de învăţământ cehe. Scopul întâlnirilor anuale cu studenţii moldoveni îl constituie familiarizarea acestora cu activitatea Ambasadei, cunoaşterea dificultăţilor şi nevoilor de adaptare a studenţilor la mediul academic şi prezentarea informaţiilor consulare utile pentru cetăţenii moldoveni aflaţi în Cehia.

Reprezentanții Ambasadei Moldovei la Praga, au prezentat informații cu privire la ultimele evoluţii la nivel naţional în domeniile politic şi economic, realizările în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi priorităţile Republicii Moldova în relaţiile bilaterale cu Republica Cehă.

De asemenea, studenţii care își fac studiile la instituțiile de învățământ superior din Cehia au fost îndemnați să își depună dosarele pentru a participa la proiectul „Gala Studenților Originari din Republica Moldova" ediția a III-a, organizat sub înaltul patronaj al prim-ministrului.

Menționăm că pentru anul academic 2016-2017, Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului al Republicii Cehe pune la dispoziţia Republicii Moldova zece burse de studiu - șapte pentru studenţii şi masteranzii la programe cu predare în limba cehă şi trei pentru studenţii şi masteranzii la studii în limba engleză. Din totalul de zece burse, două locuri sunt rezervate studenţilor din regiunea transnistreană.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

studenţi , Cehia , ambasada , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
117 locuitori

Lunga Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga Noua alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Lunga Noua a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.