Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 mai 2015, 10:55 Diaspora moldovenească views 8234
Cetățenii moldoveni susțin cu brio examenele în Rusia
31 mai 2015, 10:55 Diaspora moldovenească views 8234

Cetățenii moldoveni susțin cu brio examenele în Rusia

Cetățenii Republicii Moldova susțin cu succes examenele în Federația Rusă, notează „Sputnik Moldova", cu referire la presa regională din Rusia.

Pentru cetățenii străini care intenționează să muncească în Rusia în baza de patentă și doresc să obțină permis de ședere în această țară au fost introduse teste obligatorii la limba rusă, istoria Rusiei și bazele de drept ale Rusiei.

Astfel, reprezentanții centrelor de susținere a examenelor din Omsk au menționat că cel mai bine se descurcă cetățenii Kazahstanului, Kîrgîzstanului, Estoniei, Moldovei și Georgiei. Potrivit informațiilor, reprezentanții Estoniei, Georgiei și Moldovei în mare parte susțin testele din prima încercare.

Potrivit presei din Omsk, de la începutul anului la centrele pentru susținerea examenelor din regiune s-au adresat 4224 de cetățeni străini, dintre care 3859 candidați au susținut testele cu succes.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Rusia , examen , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
2780 locuitori

Lărguţa este un sat şi comună din raionul Cantemir. Lărguţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2780 de oameni. Satul Lărguţa a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.