Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 aprilie 2015, 09:50 Diaspora moldovenească views 11397
Zeci de vehicule care transportă colete nu au putut trece hotarul
03 aprilie 2015, 09:50 Diaspora moldovenească views 11397

Zeci de vehicule care transportă colete nu au putut trece hotarul

Peste 30 de autocare și microbuze care transportă colete nu au fost lăsate, noaptea trecută, să treacă hotarul cu România. Şoferii spun că au stat aproape 12 ore la Punctul de Trecere Albița, iar poliţiştii de frontieră nu le-au explicat motivul interdicţiei.

Șoferii au fost nevoiţi să stea ore bune în vamă.

"Sunt peste 30 de autocare şi microbuze Omul trimite, mă rog, o bucată de găină conservată, în vacuum. Oamenii stau în coadă de pe la orele 16:00, 17:00 seara. Nu li se explică oamenilor de ce stau. Li se spune doar că nu se permit coletele, chiar dacă oamenii trimit cadouri de Paşti şi iată nu ne permite să trecem. Ne întorc pe toţi înapoi. Alţii se întorc, lasă coletele la Chişinău şi măcar pasagerii să-i treacă".

"Suntem într-o coadă de câteva zeci de maşini. Nu se permite transportarea coletelor care nu sunt însoţite de persoană. Noi ştiam despre asta, dar niciodată nu ne-a arătat vreo lege că este întocmită şi că nu se permite. Suntem în pierdere, deoarece nu ducem colete acolo şi nici de acolo nu se transmite acasă".

"Întreabă dacă sunteţi coletar, deschide camionul sau microbuzul, priveşte în el şi îţi spune: "uite, măi, ai cutii. Mergi înapoi!", fără nici un motiv".

Şoferii, care au renunţat la colete, au fost lăsați să-şi continue drumul. Reprezentanții Serviciului Vamal din ţara noastră spun că nu cunosc de ce vameșii români nu au permis transportarea pachetelor.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

vama , Romania , Moldova , colete

Comentarii

 (1)
  • #1 andrew Răspunde Citează selecţia
    И что, никто не возмутиться? Если бы с границы России бы вернули наверное уже срач был бы
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
2989 locuitori

Sănătăuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Sănătăuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 54 km de orașul Florești și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2989 de oameni. Satul Sănătăuca a fost menționat documentar în anul 1491.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.