Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 decembrie 2014, 10:36 Diaspora moldovenească views 10374
Interlopii chinezi inundă Europa cu monede de 2 euro false
Foto: gandul.info
28 decembrie 2014, 10:36 Diaspora moldovenească views 10374

Interlopii chinezi inundă Europa cu monede de 2 euro false

Poliţia avertizează că bande de falsificatori din China au învăţat să fabrice monede aproape perfecte de 2 euro, iar falsurile au început deja să inunde Europa.

Interlopii din China au învăţat să facă monede aproape perfecte de 2 euro, care până acum era practic neatinsă de acest fenomen, din cauza dificultăţii de a uni cele două părţi metalice ale monedei, conform Daily Mail.

Însă un transport de monede false, interceptat la Napoli, în Italia, cu trei luni în urmă, a scos la iveală că falsificatorii produc acum monede bi-metalice în cantităţi enorme.

Un anchetator britanic a declarat pentru The Times că falsificatorii se chinuie demult să producă monede de 2 euro. „Mereu puteai să îţi dai seama de fals, scăpând moneda pe masă – zornăie pentru că cele două părţi nu au fost lipite cum trebuie", spune acesta.

Europol susţine că liderul grupului infracţional despre care se crede că e responsabil pentru acest transport de monede false, prins în Italia, operează din Shanghai, China, şi are legături cu o fabrică şi oameni care să organizeze transportul monedelor către Italia.

La sosirea în Italia, monedele sunt distribuite în toată Europa de membri ai grupării criminale, conduse de suspectul principal de la Palermo, de origine din Ghana.

În luna decembrie, au fost arestaţi 12 suspecţi în această anchetă. Este cea mai mare captură de monede false din istorie, iar acestea sunt atât de bine realizate că funcţionează în automatele din Europa. Grupul plănuia să le pună în circulaţie înainte de febra cumpărăturilor de Crăciun.

O monedă de 2 euro este greu de falsificat, pentru că are două culori, din două componente de metal. Falsificatorii au nevoie de o presă sofisticată, pentru a produce astfel de monede.

Detectoarele mecanismelor din automate sau din magazine pot să simtă cele două componente metalice ale monedei, precum şi conductivitatea, grosimea şi diametrul monedei. În plus, scrisul pe laterala monedei este foarte greu de falsificat.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

Europa , moneda , falsificare , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1369 locuitori

Sărata-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata-Răzeşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de oameni. Satul Sărata-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.