Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 noiembrie 2014, 14:15 Diaspora moldovenească views 8671
Moscova a fost acoperită de ceață otrăvitoare
Foto: zn.ua
11 noiembrie 2014, 14:15 Diaspora moldovenească views 8671

Moscova a fost acoperită de ceață otrăvitoare

Ministerul rus pentru Situații de Urgență recomandă moscoviților să limiteze timpul petrecut în aer liber din cauza informațiilor privind conținutul sporit de substanțe toxice în atmosferă.

"Recomandăm locuitorilor capitalei să minimizeze timpul petrecut în stradă, să păstreze ferestrele și ușile închise", - a anunțat Departamentul din Moscova al Ministerului rus pentru Situații de Urgență, transmite "Lenta.ru".

Ce fel de substanțe toxice au ajuns în atmosferă Ministerul pentru Situații de Urgență nu a specificat. La moment sunt efectuate teste rapide pentru depistarea substanțelor toxice.

Între timp, locuitorii Moscovei anunță în rețelele sociale că aproape în toate raioanele orașului se simte miros de hidrogen sulfurat și este imposibil de respirat.

Organizația "Mosekomonitoring", la rîndul său, a declarat că toate mirosurile toxice sunt urmare a unui accident de amploare, care a avut loc la Rafinăria din Moscova. De asemenea, în timpul măsurătorilor ecologiștii au descoperit că la 10 noiembrie în unele zone s-a depășit norma nu doar la hidrogen sulfurat, dar și stiren. Conținutul admis de stiren toxic în zona Kojuhovo din Moscova este depășită de 2,5 ori.

O locuitoare din regiunea Kojuhovo a postat un videoclip pe net, care demonstrează starea atmosferei în această zonă a Moscovei.

Sursa: zn.ua

Cuvinte cheie:

Moscova , aer , toxic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2783 locuitori

Moleşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Moleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2783 de oameni. Satul Moleşti a fost menționat documentar în anul 1479.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.