Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 iunie 2014, 10:02 Diaspora moldovenească views 8211
Constantin Beschieru, moldoveanul de la Orchestra Simfonică Națională din Italia
Foto: unimedia.info
27 iunie 2014, 10:02 Diaspora moldovenească views 8211

Constantin Beschieru, moldoveanul de la Orchestra Simfonică Națională din Italia

Fiecare dintre ei a plecat din Moldova din diverse considerente. Medici, studenți, sportivi renumiți care s-au stabilit cu traiul în Italia și pentru care Republica Moldova rămîne a fi pămîntul natal căruia îi duc mereu dorul, scrie pentruea.md.

Constantin Beschieru este un conațional al nostru care la 30 de ani a reușit prin muncă, perseverență și, nu în ultimul rînd, talent să facă parte din Orchestra Simfonică Națională a Televiziunii de Stat (RAI) din Italia, una din cele mai renumite orchestre în Italia.

Este originar din orășelul Durlești, o suburbie a Chișinăului. Și-a început studiile muzicale la vîrsta de șase ani, la Liceul „Ciprian Porumbescu" din Chișinău. A studiat timp de 12 ani la Conservatorul din capitală cu profesoara Iulia Cazacu, participînd cu succes la mai multe concursuri din Republica Moldova, România și SUA.

În 2002, a venit în Italia, la Venezia, și la vîrsta de 18 ani a fost admis direct în anul 10/10 la Conservatorul „B. Marcello". Profesorii au remarcat înalta pregătire a lui Constantin, „datorită școlii noastre", cum preferă el să spună. Tot aici s-a înscris și la cursul de masterat, unde a dat dovadă de capacități care l-au ajutat să fie ales în calitate de concertmaestru (prima vioară) al Orchestrei Regionale a Conservatoarelor din regiunea Veneto. A studiat cu mai mulți profesori renumiți din toată Italia.

Pe parcursul anilor a activat în calitate de solist în cvartet (ludus quartet). În toată această perioadă a participat la foarte multe concursuri, ducînd faima țării noastre peste tot. „Premio Francesco Geminiani", Verona, premiul II la Concursul Internațional de Muzică de Cameră „G. Rospigliosi" cu pianistul sîrb Ester Kolbert, premiul întîi la concursul „Fabrica notelor" sînt doar cîteva trofee din palmaresul instrumentistului moldovean.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

muzica , moldovenii , Italia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
454 locuitori

Crasnîi Octeabri este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Crasnîi Octeabri și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Octeabri alcătuia 454 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Octeabri a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.