Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 aprilie 2014, 14:47 Diaspora moldovenească views 13668
Congresul Diasporei Moldoveneşti din Rusia organizează seminare pentru migranţi
Foto: trm.md
24 aprilie 2014, 14:47 Diaspora moldovenească views 13668

Congresul Diasporei Moldoveneşti din Rusia organizează seminare pentru migranţi

Congresul Diasporei moldoveneşti din Federaţia Rusă organizează, pînă pe 30 aprilie, în centrele administrative din Moldova seminare de informare despre legislaţia migraţională a Rusiei.

Liderul organizaţiei, Alexandr Kalinin, care este şi moderatorul seminarelor, a menţionat că în cadrul acestor întrunirilor le vorbeşte potenţialilor migranţi despre perfectarea actelor de şedere legală în Rusia, despre posibilităţile de obţinere a unui loc de muncă şi despre cum pot fi evitate conflictele cu organele de poliţie, dar şi aplicarea amenzilor şi interdicţiilor.

Potrivit lui Alexandr Kalinin, moldovenii cunosc foarte puţin despre legislaţia migraţională a Rusiei. Pe lîngă aceste seminare, Congresul Diasporei Moldoveneşti din Federaţia Rusă a pregătit pliante cu informaţii utile pentru migranţi, pe care le împarte atît pe teritoriul Republicii Moldova, cît şi în Federaţiei Ruse, relatează IPN.

În oraşele Moscova (Rusia) şi Bălţi (Moldova) activează oficii ale Serviciului juridic al Congresului Diasporei Moldoveneşti, care oferă consultaţii gratuite despre regulile de şedere şi muncă în Federaţia Rusă. De asemenea, site-ul oficial al organizaţiei oferă informaţii despre schimbările în legislaţia migraţională a Federaţiei Ruse.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Rusia , moldovenii , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraş
Prima atestare:
1499
Populația:
2247 locuitori

Costeşti este un oraş în raionul Rîşcani, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord-vest a republicii, pe malul rîurilor Prut şi Ciuhur oraşul Costeşti este situat la o distanţă de 243 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 2247 de locuitori. Prima atestare documentară a satului Costeşti datează din anul 1499.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.