Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 martie 2014, 09:35 Diaspora moldovenească views 8265
Tinerii moldoveni şi-au prezentat ţara la un eveniment studenţesc din Strasbourg
Foto: trm.md
27 martie 2014, 09:35 Diaspora moldovenească views 8265

Tinerii moldoveni şi-au prezentat ţara la un eveniment studenţesc din Strasbourg

Un stand al Republicii Moldova a fost amenajat în cadrul evenimentului „Global Village 2014", organizat de Asociaţia Internaţională a Studenţilor în Ştiinţe Economice şi Comerciale (AIESEC). Iniţiativa a venit din partea Asociaţiei „Jeunes Moldaves" din Strasbourg şi a fost susţinută de Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei.

Pe standul naţional au fost expuse broșuri, fotografii, clipuri şi alt suport informaţional despre țara noastră. Scopul acestui eveniment este de a reprezenta ţara de origine: cultura, oamenii, tradiţiile, bucate tradiţionale, etc.

De asemenea, cu contribuţia liderului regional din Franţa al Asociaţiei „Jeunes Moldaves", Olga Baltag, echipa ţării noastre a cîştigat premiul pentru cel mai bun stand asociativ.

Potrivit organizatorilor, impresiile participanţilor de pe urma participării la acest eveniment au fost foarte pozitive, iar numele ţării noastre a răsunat răspicat şi tare într-o atmosferă studenţească internaţională.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, amenajarea standului naţional a constituit un bun prilej pentru promovarea imaginii Republicii Moldova la un eveniment internaţional, la care au participat reprezentanţi din peste 20 de ţări.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

tineret , studenţi , Moldova , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
135 locuitori

Greceni este un sat din cadrul comunei Burlăceni, raionul Cahul. Satul este situat la distanța de 58 km de orașul Cahul și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 135 de oameni. Localitatea Greceni este atestată documentar în anul 1875, fiind înființată pe lîngă o stație de cale ferată.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.