Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 februarie 2014, 13:34 Localitaţile Moldovei și diasporei views 12966
Lunca rîului Bîc va deveni arie protejată de stat
Foto: trm.md
03 februarie 2014, 13:34 Localitaţile Moldovei și diasporei views 12966

Lunca rîului Bîc va deveni arie protejată de stat

Lunca rîului Bîc ar putea deveni o arie protejată de stat. De Ziua Mondială a Zonelor Umede, reprezentanţii Ministerului Mediului au subliniat importanţa protejării ecosistemului din ţară. Anul acesta accentul se va pune pe parteneriatul dintre agricultură şi ecologie, relatează trm.md.

Autoritățile vor lua unele decizii importante în includerea luncii rîului Bîc în cadrul spațiilor ce țin de ariile protejate, afirmă viceministrul Mediului, Lazăr Chirică.

Potrivit specialiştilor, conservarea zonelor umede din ţara noastră ar aduce mai multe beneficii locuitorilor. „Prin crearea acestor zone umede în care vom da posibilitate ca să se refacă ecosistemul, populația va cîștiga prin aceea că vom atrage turiștii", spune Iulian Conovali de la Inspecţia Ecologică, Străşeni.

„Chiar venim cu propuneri concrete în protecția acestor zone pe care le avem în localitate, vom face tot ce este posibil din partea autorităților locale în ceea ce ține de competenta noastră", spune primarul orașului Străşeni, Valentina Casian.

Ziua Mondială a Zonelor Umede este marcată din 1971, odată cu semnarea Convenţiei de la Ramsar, Iran. Obiectivul acesteia este de a conserva zonele umede ca habitat al păsărilor acvatice. În prezent, în Republica Moldova sunt trei zone Ramsar: „Lacurile Prutului de Jos", „Nistrul Inferior" şi „Unguri-Holoşniţa".

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

riuri , ecologie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
2563 locuitori

Roşcani este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2563 de oameni. Menționat documentar în 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.