Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 decembrie 2013, 13:05 Diaspora moldovenească views 9338
19 decembrie 2013, 13:05 Diaspora moldovenească views 9338

Un post de televiziune din Italia va retransmite programele TRM pentru diaspora moldovenească


Foto: moldpres.md

Postul Romit TV din Roma, canal de televiziune dedicat comunităţilor moldo-române din Italia, va retransmite programele postului Moldova1, relatează MOLDPRES.

În perioada 15-17 decembrie, la Chişinău s-a aflat în vizită preşedintele Romit TV, Emanuele Latagliata şi jurnalista Raisa Ambros.

Potrivit Serviciului comunicare şi relaţii cu publicul al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, scopul vizitei a fost aprofundarea relaţiilor bilaterale şi negocierea prevederilor acordului de colaborare privind retransmisia programelor televizate din Republica Moldova în Italia, pentru a asigura accesul diasporei moldoveneşti la produsele TV autohtone difuzate în Italia.

Delegaţia Romit TV s-a întîlnit cu membrii CCA, preşedintele postului Moldova 1 Mircea Surdu, directorul Studioului „Moldova-Film" Sandu Vasilachi, şi şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco.

În urma negocierilor s-a convenit asupra consultării prevederilor acordului de colaborare dintre Moldova1 şi Romit Tv, difuzarea în regim de testare a programelor moldoveneşti şi ajustarea parametrilor tehnici din ambele părţi, astfel încît în timp util să fie lansată o nouă grilă de programe a Romit TV, care să conţină programele preluate de la postul public.

De asemenea, a fost analizată posibilitatea difuzării producţiilor cinematografice şi de animaţie moldoveneşti, pentru care este o cerere considerabilă din partea diasporei moldoveneşti din Italia.

Romit TV activează pe piaţa media din Italia din anul 2011, se bucură de acoperire naţională, cuprinzînd 86% din teritoriul Italiei, şi are un public moldo-român de 1 milion de telespectatori.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , Italia , televiziune

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1061 locuitori

Beştemac este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Beştemac și Piteşti. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1061 de oameni. Satul Beștemac a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.