Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
31 iulie 2013, 11:03 Natura şi turismul views 8789
31 iulie 2013, 11:03 Natura şi turismul views 8789

Gustar 2013: excursii turistice, expoziții de artă, muzică live și workshopuri


Foto: diez.md

Ediția din acest an a festivalului Gustar propune publicului două zile de experiență și libertate totală, iarbă verde și muzică de calitate. Festivalul va fi organizat pe 24 și 25 august în aceeași rezervație cultural-naturală – Orheiul Vechi – și va aduce mai multă distracție, show-uri live și experiențe memorabile, spun organizatorii.

Potrivit site-ului oficial al festivalului, aceasta ”este o oportunitate unică de a savura cele mai alese melodii multinaționale din Balcani și centrul Europei. Amestecul de tradiții, completat și filtrat de propria imaginație, transformă “ascultarea” într-o experiență unică oferită de uimitoarea acustică a amfiteatrului Orheiul Vechi. De sîmbată şi pînă duminică va fi muzică live și nenumărate alte activități: excursii turistice, locuri de joacă pentru copii, activități creative, expoziții de artă, bazar, workshopuri și bucate alese”.

Oaspeții festivalului vor avea posibilitatea să descopere istoria fără a răsfoi paginile vechi ale cărților, să-și schițeze propriul traseu și să-l cerceteze.

Festivalul Gustar, organizat anual în rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, a devenit un eveniment cultural reprezentativ pentru Republica Moldova. Acesta este unul dintre puținele evenimente muzicale autohtone care au reușit performanța de a aduce în cele trei ediții zeci de artiști internaționali și o audiență de aproximativ 10.000 de spectatori la fiecare ediție.
 

Sursa:  NOI.MD

Cuvinte cheie:

Festival , expoziție , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
830 locuitori

Sofievca este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Taraclia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 830 de oameni. Satul Sofievca a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.