Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 ianuarie 2024, 12:00 Natura şi turismul views 1412
Olga Țapordei, din Moldova, cucerește Aconcagua în prima zi a anului: Emoții la înălțimi
06 ianuarie 2024, 12:00 Natura şi turismul views 1412

Olga Țapordei, din Moldova, cucerește Aconcagua în prima zi a anului: Emoții la înălțimi

Din nou emoții la înălțimi - în prima zi din acest an, moldoveanca Olga Țapordei a ajuns pe Aconcagua, cel mai înalt vîrf din America de Sud.

„Fiți la înălțime, acolo unde sînteți! Asta vă doresc în 2024. Frază scurtă, dar cu mult sens și profunzime”, a anunțat ea în rețelele sociale, unde este urmărită de peste 98 de mii de utilizatori.

Olga Țapordei a împărtășit că pînă a sevedea în vîrf a avut de înfruntat mai multe provocări și le-a descris, printre acestea, bunăoară, a remarcat că i s-a îmbolnăvit ghidul.

Ceea ce a descurajat-o la început, a făcut-o să întîlnească ulterior alți oameni minunați în parcursul său către culmile muntelui, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Ea este și prima femeie din Republica Moldova, care a urcat pe Everest, dar și prima persoană din țara noastră, care a urcat pe Masivul Vinson.

Printre reușitele sale, se numără și faptul că a fost pe cel mai înalt vulcan din lume.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Olga Țapordei , munţi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
4044 locuitori

Goteşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantineşti și Goteşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4044 de oameni. Satul Gotești a fost menționat documentar în anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.