Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 iulie 2013, 12:16 Natura şi turismul views 7647
06 iulie 2013, 12:16 Natura şi turismul views 7647

Expediţia pe rîul Bîc – o manifestație ecologică importantă



 Foto: basa.md

25 de tineri, viitori lideri și promotori ai valorilor de mediu, pornesc pentru prima oară în expediție ecologică pe rîul Bîc împreună cu echipa Centrului Național de Mediu. Tinerii  vor petrece o săptămănă pe malurile rîului Bîc pentru a se familiariza cu aspectele ce țin de poluarea acestuia. Startul expediției se va da duminică, 07 iulie, în satul Temeleuți, raionul Călărași, locul de unde izvorăște rîul Bîc. Expediția se va finaliza pe data de 14 iulie la Gura Bîcului, Anenii Noi, acolo unde rîul Bîc se varsă în fluviul Nistru, notează BASA – press.
 
Timp de o săptămînă, tinerii vor merge la pas de-a lungul rîului Bîc şi vor identifica pe traseu locurile cu gunoiști spontane, baraje ilegale sau alte surse de poluare a rîului. Totodată, ei vor stabili locurile unde lipsesc fîșiile de protecție a rîului și le vor marca pe hartă, ca ulterior, în cadrul campaniei de plantare de pomi, preconizată pentru toamna 2013, acestea să fie restabilite.

Tot în această perioadă, ei vor avea și întîlniri cu autorităţile şi populaţia locală, unde vor avea posibilitatea să pună în discuție subiecte ce țin de poluarea rîului precum și metode de reabilitare a acestuia.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Tinerii în acţiune”, implementat de Centrul Naţional de Mediu, cu susţinerea financiară a Programului de Granturi pentru Democraţie al Ambasadei SUA din Republica Moldova.

Sursa: basa.md

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , riuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1300 locuitori

Cerlina este un sat din cadrul comunei Nimereuca, raionul Soroca. Localitatea este aşezată pe malul rîului Nistru, la distanța de 52 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1300 de oameni. Satul Cerlina a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.