Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 mai 2013, 09:39 Natura şi turismul views 8511
20 mai 2013, 09:39 Natura şi turismul views 8511

La Văleni s-a desfășurat festivalul „Dulce floare de salcîm”


Foto: trm.md

Dansatori şi meşteri populari au întreţinut atmosfera de sărbătoare la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului etno-folcloric „Dulce floare de salcîm”, organizat pe 19 mai, în satul Văleni, raionul Cahul.

Directorul Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural „ANTREC Moldova”, co-organizatorul evenimentului, Svetlana Lazăr, a menţionat pentru IPN că ediţia din acest an festivalul a fost una naţională. Altădată participau şi colective artistice şi din ţările vecine, România şi Ucraina, care de această dată nu au putut veni din cauza suprapunerii mai multor evenimente culturale.

Programul festivalului a cuprins o paradă a portului popular, hora satului, unde mai multe ansambluri de dansuri din raionul Cahul au demonstrat măiestria, şi un concert cu muzică populară. Activităţile culturale au fost organizate într-o zonă pitorească. Pînă să ajungă la destinaţie, participanţii parcurg o porţiune de drum printr-o pădure de salcîmi, care este de fiecare dată înflorită în ziua festivalului. Festivalul este organizat special în perioada cînd înfloreşte salcîmul, nefiind stabilită o dată fixă, scrie IPN.

Cuvinte cheie:

Festival , muzica , Dansuri , meșter

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
571 locuitori

Corneşti este un sat din cadrul comunei Secăreni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 571 locuitori. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.