Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 mai 2013, 15:55 Natura şi turismul views 19352
03 mai 2013, 15:55 Natura şi turismul views 19352

De ce avem 30 de grade în aceste zile. Prognoza meteo pînă la 7 mai


Foto: revistarespiro.ro

Meteorologii spun că temperaturile ridicate din luna aprilie nu sînt ceva neobişnuit pentru această perioadă.  Au mai fost perioade călduroase în 2012, 2003 şi 2000, relatează gandul.info.

Sinopticienii susţin că vremea cu 10 grade mai caldă decît normalul perioadei este de fapt consecinţa unui blocaj al aerului cald în partea sud-estică a Europei.

Climatologii  urmăresc această tendinţă de încălzire. Aerul cald vine din Nordul Africii şi Asia Mică. La noi e foarte cald, dar în partea de Vest a Europei este frig din cauza unui blocaj al aerului rece.  În următoarele 10 zile nu va exista o răcire importantă a vremii. Vor mai fi zile cu ceva ploi, dar regimul termic nu se va schimba.

În intervalul 1 - 6 mai, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 25 şi 29 de grade, iar minimele nocturne vor fi de 12-14 grade. După 7 mai, valorile termice se vor apropia de mediile multianuale ale perioadei, respectiv 20 de grade în timpul zilei şi aproximativ 9 grade noaptea. Precipitaţiile vor fi puţine şi slabe cantitativ, dar cu o probabilitate mai mare de apariţie în zilele de 6 şi 7 mai.

Cuvinte cheie:

meteo , sarbatoare , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1545
Populația:
18320 locuitori

Străşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Străşeni. Amplasat în partea centrală a republicii, în valea rîului Bîc, oraşul Străşeni este situat la 23 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 18320 locuitori. Prima atestare documentară a satului Străşeni datează din 1545, cînd Alexandru Voievod, domnul Moldovei, confirma mănăstirii Pobrata o jumătate de moşia Străşenilor.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.