Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 octombrie 2014, 14:36 Natura şi turismul views 21893
06 octombrie 2014, 14:36 Natura şi turismul views 21893

Meteorit care a dus la dispariţia dinozaurilor, descoperit în apropierea RM

Peştera de sub Carsa, din Cheile Caraşului, ascunde un perete imens cu textură neobişnuită - un meteorit care s-a păstrat în condiţii excelente.

Cercetătorii presupun că în urmă cu peste 60 de milioane de ani, un asteroid gigant a lovit Terra. La intrarea în atmosferă, obiectul ceresc s-a fragmentat în mai multe bucăţi, care au fost găsite în Golful Mexic, în deşertul Sahara, Mongolia şi China. Se bănuia că o parte din asteroid s-ar afla şi pe teritoriul Europei, însă pînă acum nimeni nu găsise vreun indiciu. Un bărbat a făcut descoperirea din întîmplare.

Peştera de sub Carsa are 1.300 de metri lungime şi este dezvoltată pe două nivele. Drumul pînă la asteroid nu este deloc uşor. Mergi mai mult pe burtă şi pe spate şi trebuie să ai o condiţie fizică foarte bună.

Mai multe mostre din acest meteorit au fost trimise și la NASA, care urmează să stabilească dacă este vorba despre unul dintre cei mai vechi asteroizi care au lovit Pămîntul.

Cuvinte cheie:

descoperire , meteorit , dinozauri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1967
Populația:
704 locuitori

Piatra Albă este un sat din cadrul comunei Mileştii Mici, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 704 oameni. Satul Piatra Albă a fost înființat în anul 1967.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.