Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 martie 2018, 11:00 Natura şi turismul views 12103
Meteorologii au anunţat că vremea se va încălzi
03 martie 2018, 11:00 Natura şi turismul views 12103

Meteorologii au anunţat că vremea se va încălzi

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a retras Codul Galben de frig şi a anunţat pentru următoarele zile o încălzire a vremii, izolat cu ninsori, transmite MOLDPRES.

Deşi încă nu se poate de afirmat despre timp primăvăratic, totuşi, temperaturile vor creşte cu aproximativ zece grade. Astfel, în weekend, în medie pe ţară vom avea, ziua, minus 2 – plus 3 grade Celsius. Noaptea, cel mai frig va fi la nord, unde mercurul termometrelor va coborî pînă la 15 grade de frig. La centru şi sud va fi cu cîteva grade mai cald.

De luni, vremea treptat se va încălzi, astfel încît în a doua jumătate a săptămînii se aşteaptă valori termice de pînă la plus 8 grade Celsius, ziua, şi pînă la plus 3 grade, noaptea. Totodată, pe parcursul următoarelor şapte zile, meteorologii prognozează în diferite sectoare ale ţării precipitaţii care vor fi variate şi vor putea fi sub formă de ninsoare, lapoviţă, precum şi ploi.

Dintre fenomenele meteorologice primejdioase cel mai mare pericol în luna martie îl prezintă vînturile puternice şi ninsorile abundente. Acestea se semnalează în medie o dată în 6 ani. Sunt posibile, de asemenea, depuneri intensive de polei (în medie o dată în 20 ani) şi viscole puternice (în medie o dată în 40 ani).

Potrivit meteorologiei populare, dacă va fi martie uscat, în aprilie va fi moină, iar de va fi în martie tunet, anul va fi roditor.

 

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

meteo , prognoza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1645 locuitori

Chipeşca este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Chipeşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 25 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1645 de oameni. Menționat documentar în 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.