Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 martie 2012, 11:00 Natura şi turismul views 5993
04 martie 2012, 11:00 Natura şi turismul views 5993

Viitorul planetei noastre

De mult timp putem spune cu certitudine că sîntem în pragul schimbărilor climatice globale, activitatea umană a făcut acest fapt incontestabil.

Mulţi cred că, odată cu oprirea emisiilor de dioxid de carbon, condiţiile climatice vor recîştiga "puritatea inițială", după o sută sau două sute de ani. Dar, în realitate, acest lucru ar necesita mult mai mult timp şi anume aproximativ 1000 de ani, relatează akado.com.

Așa afirmă mulți savanţi de vază din centrele de cercetare americane, franceze şi germane. Ei susţin că, după încetarea emisiilor, efectul de seră va începe să scadă, dar mai ales se va manifesta printr-o pierdere de căldură mai lentă în ocean.

Anume din acest motiv, restabilirea condiţiilor climatice de altădată va  întîrzia. Efectele ireversibile în secolul 21 – creşterea concentraţiei de dioxid de carbon în aer, reducerea cantității de precipitaţii, creşterea nivelului mării, etc.

Este groaznic să ne imaginăm la ce va duce aceasta.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
5095 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi şi la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populația satului constituie 5095 de oameni. Satul este atestat documentar în anul 1711 cu denumirea de Bulboaca Tătărască.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.