Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 februarie 2017, 09:30 Natura şi turismul views 6073
Cîte grade vor indica termometrele în următoarele zile
07 februarie 2017, 09:30 Natura şi turismul views 6073

Cîte grade vor indica termometrele în următoarele zile

Ciclonul sudic care se deplasează în aceste zile spre ţara noastră aduce ninsori, lapoviţă şi ger. Iar de astăzi intră în vigoare codul galben de schimbare bruscă a vremii, care va fi resimţit deja din această după-amiază şi va rămâne în vigoare pînă vineri.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la noapte, vor cădea precipitații puternice sub formă de ploaie şi lapoviță, care se vor transforma în ninsoare.

Vântul va sufla în rafale de pînă la 72 de kilometri pe oră.

Pe drumuri se va forma polei și troiene.

Joi noaptea, temperatura aerului va coborî pînă la minus 14 grade Celsius, iar în zilele de weekend va ajunge și pînă la minus 20 de grade în nordul țării.

Astăzi, la Briceni vor fi minus patru grade Celsius, iar la Soroca minus cinci grade.

La Bălţi mercurul din termometre va indica minus trei grade Celsius, în timp ce la Orhei va arăta minus două grade.

La Chișinău se așteaptă minus un grad. Maxima termică la Tiraspol va fi de plus un grad, iar la Leova și Comrat de două grade Celsius. La Cahul se vor înregistra trei grade.

În următoarele zile vremea se răceşte.

În Capitală se aşteaptă ziua pînă la minus 11 grade Celsius, iar noaptea termometrele vor indica pînă la minus 16 grade.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Cod Galben , vremea , ger

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.