Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 ianuarie 2017, 17:06 Natura şi turismul views 5558
Alpiniștii moldoveni cuceresc muntele Aconcagua
12 ianuarie 2017, 17:06 Natura şi turismul views 5558

Alpiniștii moldoveni cuceresc muntele Aconcagua

Un grup de alpiniști din Moldova au decis să cucerească la începutul anului 2017 cel mai înalt munte din America de Sud – Aconcagua, cu altitudinea de 6962 de metri, pornind spre vîrf pe 6 ianuarie.

După ce au ajuns la tabăra de bază Plaza de Mulas, situată la o altitudine de 4300 de metri, echipa exitpoint.md, din care face parte Andrei Hohlov, Adrian Cojocaru și Eugene Baltag, a continuat ascensiunea pe munte. Potrivit graficului ascensiunii, astăzi echipa urma să ajungă pînă la înălțimea de 4800 de metri, însă, din cauza conexiunii proaste, informația rămîne neconfirmată. Ultima dată grupul a intrat în contact de la o altitudine de 4300 de metri.

Schema ascensiunii arată în felul următor: după trecerea taberei de bază, în calea alpiniștilor se vor afla cîteva tabere intermediare: Canada Plaza (4910m) și Nido de Condores (5380m). Ultima etapă este tabăra de asalt Holera (5900 m). Punctul final al traseului este vîrful Aconcagua. Apoi urmează coborîrea de-a lungul traseului de ascensiune spre tabăra Plaza de Mulas.

Aconcagua este cel mai înalt munte din America de Sud, cel mai înalt vîrf din emisfera sudică și emisfera vestică, precum și cel mai înalt munte din afara Asiei. Muntele Aconcagua este situat în Argentina, în Anzi – cel mai lung sistem muntos din lume, care se întinde pe o lungime de 11.000 de kilometri de la nord la sud, prin cele două Americi.

De menționat că ultima expediție majoră în care a mers echipa exitpoint.md a fost masivul Annapurna și cucerirea unuia dintre vîrfurile munților Himalaya – Chulu Far Est, cu altitudinea de 6060 de metri.

Sursa: point.md

Cuvinte cheie:

Munți , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
1359 locuitori

Zahoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Zahoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1359 de oameni. Satul Zahoreni a fost menționat documentar în anul 1577.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.