Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
01 decembrie 2016, 14:45 Natura şi turismul views 6633
În nordul ţării a nins
01 decembrie 2016, 14:45 Natura şi turismul views 6633

În nordul ţării a nins

În nordul ţării a nins, iar pe alocuri, pe drumuri s-a format gheţuş. Meteorologii anunţă şi pentru mîine ninsori pe tot teritoriul ţării. În acelaşi timp, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) îi îndeamnă pe conducătorii auto să fie prudenţi la drum.

„În regiunea de nord a țării, dar și în unele raioane din centrul țării au căzut ninsori slabe. Grosimea stratului de zăpadă variază între unu și patru centimetri. Local, pe drumuri s-a format ghețuș. În perioada 2 - 5 decembrie, se așteaptă ninsori pe întreg teritoriul țării. Pe timp de noapte temperaturile vor coborî până la - 6 grade Celsius, iar pe timp de zi vor oscila până la 5 grade", a menționat sinopticianul din cadrul Serviciului Meteorologic de Stat, Ghenadie Roșca.

Totodată, MTID avertizează conducătorii auto, îndeosebi pe cei din nordul Republicii Moldova sau care vor să tranziteze această zonă, să fie prudenți la drum.

„Din cauza ninsorilor de noaptea trecută în nordul țării se circulă în condiții de iarnă pe majoritatea drumurilor publice. În această dimineață, pe drumurile naționale din raioanele Telenești, Fălești, Sîngerei, Glodeni, Ungheni, Florești, Drochia, Edineț, Soroca, Dondușeni și Ocnița, la curățarea traseelor au intervenit 39 de autospeciale. De asemenea, au fost pregătite 362 de tone de material antiderapant, ce urmează să fie împrăștiat pe drumuri", a declarat purtătorul de cuvânt al MTID, Vasile Dosca.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Nord , ninsori , vremea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
2063 locuitori

Trebisăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Trebisăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe malul stîng al rîului Draghişte. Satul Trebisăuţi se află la o distanţă de 7 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2063 de oameni. Satul Trebisăuţi este atestat documentar în anul 1555.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.