Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
25 iunie 2016, 15:00 Natura şi turismul views 6046
Atenţionare la procurarea biletelor de odihnă
25 iunie 2016, 15:00 Natura şi turismul views 6046

Atenţionare la procurarea biletelor de odihnă

Cei care au de gând să meargă în vacanţă sunt îndemnaţi să ceară de la prestatorii de servicii turistice mai multe acte care îi pot ajuta să evite anumite neînţelegeri, dar şi să solicite compensaţii în caz că serviciile oferite nu sunt calitative. Sugestia vine de la Agenţia Turismului, la care face trimitere IPN.

La procurarea unui produs turistic, consumatorul trebuie să primească de la compania de turism contractul cu indicarea părţilor contractante, a tuturor serviciilor turistice oferite (destinaţie, perioadă, tip cazare, cu/fără tip alimentare, cu/fără transport, asigurare, alte servicii), preţul produsului turistic evaluat în lei, numărul voucherului şi semnăturile părţilor.

Alt act pe care compania se obligă să-l elibereze este voucherul turistic completat, fiind parafat de către Agenţia Turismului şi prestatorul de servicii turistice. Prestatorul mai este obligat să elibereze bonul fiscal primit la achitarea valorii contractuale. Clienţii mai trebuie să ţină cont că prestatorul urmează să le ofere şi factura fiscală, care e obligatorie în cazul persoanelor juridice şi, la solicitare, în cazul consumatorilor persoane fizice.

Pentru verificarea valabilităţii licenţei companiei de turism cei interesaţi pot accesa link-ul Camerei de Licenţiere: http://licentiere.gov.md/licenta.php?l=ro.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

turism , odihna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.