Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 aprilie 2015, 15:17 Natura şi turismul views 10475
Noi facilități de călătorie fără vize în Canada
23 aprilie 2015, 15:17 Natura şi turismul views 10475

Noi facilități de călătorie fără vize în Canada

Posesorii pașapoartelor românești vor beneficia începînd cu anul 2016 de un regim relaxat de vize, a anunțat miercuri premierul României Victor Ponta, care a primit o înștiințare în acest sens din partea omologului său canadian Stephen Harper.

În faza inițială, de regim fără vize vor beneficia deținărorii pașapoartelor româneșticare au deţinut în ultimii 10 ani o viză canadiană sau o viză non-imigrant pentru SUA.

„Premierul Stephen Harper mi-a comunicat relaxarea regimului de ‪vize prin implementarea programului eTA (Electronic Travel Authorization) în 2016!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Premierul României a postat și o copie a scrisorii primite de la omologul său canadian. „Astăzi Guvernul meu a anunțat noi măsuri pentru îmbunătățirea intrării în Canada. Astfel, am plăcerea să anunț că vor fi ridicate vizele pentru mulți cetățeni români", se arată în scrisoarea trimisă de Stephen Harper.

Premierul Ponta a salutat această relaxare a regimului de vize pentru Canada, subliind însă că nu este etapa finală a liberalizării regimului de vize.

„E un pas important, nu e cel final, în care nu mai mergem deloc cu vize. Mă bucur foarte tare că România a intrat în acest sistem şi sunt convins că şi cu Statele Unite ale Americii o să progresăm după alegerile lor, că şi ei au alegeri la anul, şi după care sînt convins că o să progresăm în ceea ce priveşte «visa waver»", a arătat premierul Ponta, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

calatorie , regim fără vize , Canada , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
330 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Florești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 330 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.