Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 februarie 2014, 09:55 Natura şi turismul views 9692
Turcia intenționează să contribuie la restaurarea cetății Bender
Foto: moldpres.md
11 februarie 2014, 09:55 Natura şi turismul views 9692

Turcia intenționează să contribuie la restaurarea cetății Bender

Turcia intenționează să contribuie la restaurarea cetății Bender. Acest lucru a fost anunțat în timpul vizitei delegației turce, condusă de ministrul Vămilor și Comerțului, Hayati Yazici în regiunea din stînga Nistrului.

Oaspeții străini au vizitat complexul istoric și arheologic "Cetatea Bender", situat pe malul drept al Nistrului, dar sub jurisdicția autoproclamatei rmn.

În timpul vizitării cetății Hayati Yazici a lansat o serie de propuneri concrete în contextul susținerii părții transnistrene în restabilirea aspectului istoric al fortăreței. De asemenea, oficialii turci de rang înalt și-au exprimat interesul pentru dezvoltarea industriei turismului în stînga Nistrului.

Cetatea Bender a fost construită după proiectul arhitectului turc Sinan, după modelul fortărețelor occidentale de tip bastion. Construcția a început în 1538, după anexarea orașului la Imperiul Otoman. Cetatea era împărțită în partea superioară, inferioară și citadela. Suprafața totală - aproximativ 67 de hectare.

Sursa: moldnews.md

Cuvinte cheie:

turism , Turcia , cetate , Bender , Moldova , Arhitectura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1253 locuitori

Şolcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cureşniţa Nouă și Şolcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1253 de oameni. Satul Șolcani a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.